Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Extremt sällsynta viner

oktober 24, 2019 @ 17:00 - 20:00

Vi har lyckat nosa upp ännu ett par länder där man gör vin. Endast för denna kväll, kommer erbjuda er chansen att prova vin från Tahiti och Kazakstan! För att förgylla kvällen ännu mer ha vi dessutom bjudit in leverantören för dessa viner, Viktor Djurdjevic, som kommer gå runt bland borden och berätta om vinerna för er.

 

Från Tahiti

Vid världens ände mitt i Stilla havet, ligger det en vingård. En vingård som för de flesta är helt okänd. På korallatollen Rangiroa i Franska Polynesien växer nämligen 6 hektar vinrankor. Det är den enda vinproducenten på jorden som har lyckats odla vin på en atoll vars jord består av förmultnade korallbitar.

VIN DE TAHITI, BLANC DE CORAIL (vitt)
Det här unika vinet tillverkas på korallatollen. Druvsammansättningen är Carignan rouge, Italia och Muscat de Hamburg. Vin de Tahiti är det enda vinet i världen som tillverkas på en korallö, något som ger vinet dess väldigt speciella karaktär som skiljer sig från de flesta andra viner. Tack vare klimatet sker 2- 3 skördar per år. Vingården är för tillfället i ekologisk och biodynamisk transition. EKO och Vegan.

 

Från Kazakstan

Arba Wine startades i början av 2000-talet av en man som ville låta den uråldriga vinkulturen i Kazakstan återuppstå. När han började leta efter passade odlingsplatser hittade han stora parceller med övergivna vinrankor som var eftersatta och överväxta av andra växter. Men vid en närmare titt visade det sig vara gamla vingårdar som planterades under den sovjetiska regimen på 50-talet. Dess vinrankor var planterade utan rotstock, oympade. Efter många års arbete lyckades man återfå dessa rankor i mycket bra skick och idag ger de otroligt komplexa och intensiva viner. Totalt odlas 13 druvsorter på 230 hektar.

Det exceptionella hos Arba Wine är att man odlar vin i en så otroligt ren och opåverkad region att ingenting behöver användas i vingårdarna utom naturligt gödsel från korna som lever i trakten. Allt arbete genomförs för hand, liksom skörden av druvorna. Inte många platser på jorden har så fördelaktiga förhållanden att man kan odla vindruvor utan några besprutningar eller andra tillsatser i vingården. Alla vinintresserade borde därför prova Arba Wine för att upptäcka något väldigt ovanligt.

SARY ARBA 2014 (vitt)
Gjort på Rkatsiteli. 100% lagras 6-8 månader på tank.

LAGYL ARBA 2013 (rött)
Gjort på Saperavi. 5% lagras på tank och 95% lagras 6-8 månader på gamla ekfat.

 

Vi kallar evenemanget för FlightNight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18cl).

Tid 17:00 – 20:00
(provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig)

Pris för en Flight om 3 glas vin: 150:-

Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
oktober 24, 2019
Tid:
17:00 - 20:00