Laddar Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

oktober 2020

Flight-night med Rocca di Montegrossi

oktober 28 @ 17:00 - 20:00

Små gårdar, stora viner från Vinitalia. Flight-night med Rocca di Montegrossi, en toskansk pärla! Vår vän Claudio Pedrazzi, grundare och delägare av Vinitalia, som ordnar enogastronomiska resor till små familjeägda vingårdar i Italien och säljer deras viner, kommer till oss igen med några utsökta viner från gården Rocca di Montegrossi som ligger i Gaiole in Chianti, i hjärtat av Chianti Classico distriktet i Toscana. Gården ägs av Marco Ricasoli, ättling från den anrika toskanska vingårdssläkten, som har fört tradition och kunskap vidare. Vinerna görs på ekologisk och organiskt vis sedan flera år tillbaka på ett sätt som bevarar det speciella lokala uttrycket och respekt för naturen. Ni får endast för denna kväll chansen att prova en Flight av gårdens viner: en doft- och smakrik Chianti Classico med bra struktur och strävhet en kraftfull, balanserad och strukturerad ”Supertuscan” blend Geremia IGT med fin elegans och massor av härliga smaker en unik Chianti Classico Gran Selezione från vingårdsläget San Marcellino – en explosion av smaker med len och lång eftersmak Läs mer om vinerna här! Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18 cl). 3 speciellt utvalda viner för kvällen där Claudio från Vinitalia går runt bland borden och berättar om sina viner för er. Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 200:- Bordsbokning är att rekommendera Pga Corona kan vi inte servera stående gäster. Varmt välkomna!

Mer information »

november 2020

Torsdag med Alex – Meursault

november 5 @ 18:30 - 20:30

Meursault – Vertikal från Henri Boillot OBS! Nytt datum då förra blev inställd! Eleganta och finessrika, med energi och fräschör, med ett komplext djup och spår av ett tydligt ursprung. Det är några av egenskaperna vinerna från Meursault i Côte de Beaune är kända för. Firma Henri Boillot har egna ägor i både Puligny-Montrachet, Pommard och Volnay, men producerar kritikerrosade viner med frukt från i princip hela Bourgogne. Henri Boillot har sitt säte i Meursault och samtliga vita viner tillverkas av ägaren Henri själv, medan de röda produceras av sonen Guillaume. Under kvällen provar vi följande fyra Meursault-viner från Maison Henri Boillot: 2009 - 1er Cru ”Les Poruzots” 2011 - 1er Cru ”Les Poruzotz” 2013 - 1er Cru ”Les Charmes”  2015 - 1er Cru ”Les Charmes” Provningen är mycket exklusiv och vi håller i Vinmakarrummet. Till vinerna serveras lite anpassad ost & chark för optimal njutning. För er som önskar köpa till mat eller vin efter provningen, så går det självklart alldeles utmärkt. Tid: Torsdag 5:e november klockan 18:30 Plats: Bistro Vinoteket Lothar, Karlsgatan 4, Västerås Pris: 1 295kr per person (flight om ca 7cl per glas) Anmälan: Till denna exklusiva provning kommer vi behöva be om en förskottsbetalning via Swish. Din plats är inte bokad förrän din betalning är genomförd. Anmälan görs genom att skicka ett mejl till patric@officershuset.se Du får ett mejl tillbaka om platser finns kvar och med mer information om själva betalningen.

Mer information »

Röda Viner från Provence

november 11 @ 17:00 - 20:00

Domaine de Deffends vingård Flight-Night med röda Provence Viner! Röda viner, Provence det är ju rosévin? Försäljningssuccén med tyvärr ganska likformiga roséviner har gjort att Provence härliga vita och röda viner har kommit i skymundan bakom rosévinsfloden. Kom och prova en flight med tre röda viner som valts ut av Västeråsaren Göran Boman från ProvenceSpecialisten, ni kommer att bli positivt överraskade! ProvenceSpecialisten importerar viner från de små producenterna i Provence, viner som annars aldrig kommer till Sverige. Ni beställer vinerna enkelt på hemsidan (http://provence-specialisten.se/) och vinerna levereras hem till er dörr. Flighten består av följande viner som har lite olika karaktär: Les Quatre Tours, Prestige Rouge 2016 En lite större producent med ”hela” 325 hektar. Vinet produceras på druvorna Syrah, Cabernet sauvignon och Grenache. Vinet har en elegant fruktig doft med toner från fatlagringen. Domaine du Deffends, Truffière 2016 En liten familjedriven vingård (14 hektar!). Truffière vinet är deras karaktärsvin producerat på lika delar Syrah och Cabernet sauvignon. Ett stramare vin med en nyanserad kryddighet. Domaine des Trois Filles, Rouge 2017 Ett Bandol vin från ännu en liten vingård (9 hektar!) som drivs av tre tjejer, därav namnet. Vinet är producerat på 70% av den tuffa Mourvèdre druvan och resten Grenache, men då vinet är i en mer modern fruktig stil kan det drickas ungt. Vilken är din favorit? Under provningen kan ni även köpa Görans Provence vinböcker till förmånligt pris. Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18 cl). 3 speciellt utvalda viner för kvällen där Provence-Specialisten Göran Boman går runt bland borden och berättar om sina viner för er. Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 200:- Bordsbokning är att rekommendera. Pga Corona kan vi inte servera stående gäster. Varmt välkomna!

Mer information »
+ Exportera evenemang