Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Besök från Georgien

september 25, 2019 @ 17:00 - 20:00

Välkomna till en kväll med vin från vinets vagga – Georgien!

Här i Kaukasus hittar man en av världens vackraste natur med skiftande klimatzoner, rik kultur, gammal historia som bevittnar uppgångar och nederlag av antika civilisationer, gästvänligt folk som bjuder på fantastisk mat och viner, framställda på över 500 originella lokala druvsorter med bevarad traditionell ekologisk metod att macerera vin i nedgrävda lerkrus Qvevri, vilket framhäver själva druvans inneboende potential och skapar viner med unik karaktär.

Det är vetenskapligt bekräftat att man kultiverade druvor och kontinuerligt producerade vin här sedan Stenåldern, vilket är redan 8000 årgångar, den äldsta i hela världen!

Under temakväll får ni chans att lära mer om vinets begynnelse, om Georgien som en ny het turistdestination och provsmaka välselekterade viner och vinspriten Chacha.

Under kvällen har vi fint besök av Olga Vinidiktova samt Sten Ullholm från House of Wine Georgia AB.

De kommer till oss och erbjuder smakprov med viner från Georgien. Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas. De har med sig 3 speciellt utvalda viner för kvällen och går runt bland borden och berättar om sina viner för er.

Tid 17:00 – 20:00
(provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig)

Pris för en Flight om 3 glas vin: 150:-

Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Details

Date:
september 25, 2019
Time:
17:00 - 20:00