Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Besök från Alsace – Dopff au Moulin

februari 7, 2019 @ 17:00 - 20:00

Dopff au Moulin är en av de äldsta familjeägda vinfirmorna i Alsace, för att inte säga en av världens äldsta. Vinhuset fick sitt stora genombrott efter att Julien Dopff i början av 1900-talet rest till Champagne för att träna upp sitt vinmakeri. När han återvände till sin hemregion Alsace började han tillverka vin med samma tekniker som i Champagne. Han ansågs vara en pionjär inom kvaliteten på mousserande viner från Alsace och han son Pierre var med och skapade appellationen Crémant d’Alsace 1976. Majoriteten av producentens produktion är dock still viner, på regionens traditionella druvor; Riesling, Pinot Gris & Pinot Blanc. Deras viner görs alltid i en helt torr stil olikt många andra hus i Alsace.

Torsdagen 7/2 får Vinoteket besök av Dopff au Moulin och dess vinmakare Etienne-Arnaud Dopff, 23:e generationens vinmakare!

Mellan kl 17:00 – 20:00 kör vi en Special Flight för kvällen (mini-vinprovning) med ett urval med tre av Dopff au Moulins viner, däribland prestigevinet Grand Cru Schoenenbourg för endast 150:- PLUS ett litet glas mousserande Crémant d’Alsace så totalt 4 glas vin för endast 150:-.

Etienne-Arnaud tillsamman går runt bland borden och presenterar sina viner för er.

Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
februari 7, 2019
Tid:
17:00 - 20:00