Meny

VinMenyAvecBoka bordAvhämtning Pizza

Vår meny utgår från att alla våra smaker ska passa bra med det vin vi serverar.

Vår bistrorätter är klassiska, välsmakande och vinvänliga. Vi har rätter för alla smaker i både små och större portioner. Är du bara sugen på något tilltugg till drycken så har vi såklart det också.

I vår deli har vi också ett mycket brett utbud goda ostar och fantastisk chark från topp-producenter i Italien, Spanien och Frankrike.

Vi erbjuder Pata Negra av bästa kvalitet. Handskuren av vår egen diplomerade chark-ambassadör för Norden, Daniel Sandvall.

Dessutom erbjuder vi Vinoteket Style Pizza där vi lägger på det bästa ur vår chark- och ostdeli.

Ladda ner hela vår meny här!


Avsmakningsmeny

Vi rekommenderar varmt vår Avsmakningsmeny som vi kallar Sommelier’s Choice.
Våra sommelierer har noga valt flera spännande viner och för kvällen som vi kombinerar med väl anpassade maträtter för att ge en komplett upplevelse.

Pris 1 295 för dryck och mat.
I paketet ingår fördrink, anpassat vin till alla rätter, fast meny på 5 serveringar, samt dessert med dessertvin. Avsätt minst 3h för denna meny.

OBS!
Viktigt gällande vår Avsmakningsmeny som vi kallar Sommelier’s Choice:
Då vi noga provat ut att dryck&mat ska passa perfekt ihop, vill vi inte ändra på detta på något sätt. Ändringar äventyrar den upplevelse vi vill förmedla med mat och dryck i perfekt kombination.
Tyvärr kan vi därför inte anpassa något i vår avsmakningsmeny för enskilda önskemål.

Välj då hellre något annat ur vår vanliga meny. Här kan vi göra justeringar så det bättre passar för allergier, vegetariska önskemål eller annat.

Serveras hela veckan, men förbokning senast dagen innan krävs för att vi ska hinna förbereda oss på bästa sätt.

Starters

Chorizo a la Riojana
Kryddig chorizo, Cheritatomater, vitt vin, olivolja, 115
Spicy chorizo, Cerita tomato, white wine, olive oil 

Pulpo de Galicia al Ajillo 
Bläckfisk, vitlök, chili, vitt vin, citron, 115
Octopus, garlic, chili, white wine, lemon

Cozze Gratinate
Grönmusslor, pesto, mozzarella, parmesan, panko, 115
Green mussels, pesto, mozzarella, parmesan, panko

Bouillabaisse
Fisk & skaldjurssoppa, saffran, grädde, 140/265
Fish & seafood soup, saffron, cream

Gambas al Pil Pil
Scampi (ASC) stekt i vitlök och chili, 145
Scampi fried in garlic and chili

From the Deli counter

Tryffelmania
Tryffelmanchego från La Mancha, tryffelsalami från anrika Falorni i Chianti och Marconamandlar marinerade i tryffel från Valencia, 155
Sheep cheese with Piedmontese truffle, truffle salami from ancient Falorni in Chianti and Marcona almonds with truffle flavor from Valencia

Chark and Ostplanka
Blandad gourmet-chark & ost med tillbehör, 245
Mixed gourmet charcuterie & cheese with accessories from our deli

Spanska Delikatesser
Blandade gourmet charkuterier gjorda på den spanska svartfotade Ibericogrisen, 195 
Mixed gourmet charcuterie made from the Spanish black-footed Iberico pig


Bistro

Gnocchi al Tartufo
Gnocchi, kastanjechampinjoner i krämig tryffelsås, Tryffelmanchego, Tryffelmandlar, 245
Gnocchi, chestnut mushrooms in creamy truffle sauce, Truffle Manchego from La Mancha, Marcona Almonds

Ravioli Duxelle
Färsk pasta, gourmetsvamp- & ostfyllning, tryffelmandlar, jordärtskocka, svampbuljong, 285
Fresh pasta, chanterelle & cheese filling, truffle almonds, artichoke, mushroom broth

Atún Argentino
Halstrad tonfisk, chimichurri, säsongssallad, 295
Grilled tuna, chimichurri, seasonal salad

Quoique Neuf
Fläsksida nattbakad i ankfett, palsternackspuré, shiitakesvamp, hasselnötter, balsamicoglaze, 295
Duck fat-baked pork side, parsnip puree, shiitake mushrooms, roasted hazelnuts, balsamic glaze

Canard a ’Umeshu
Konfiterat Umeshu-glaserat anklår, potatiskaka, apelsinsås, brysselkål, 325
Confitated Umeshu-glazed duck leg, potato cake, orange sauce, brussels sprouts


Our prominent pizza ”Shark Six”

Pizza Meny

Alla pizzor går att få glutenfria och med veganost.
Extra pålägg 30. Tillägg glutenfri pizzabotten 30

Thin Tezz
Buffalo mozzarella, roasted Cherita tomatoes, ruccola, parmesan, 225

Rozy
Grilled Rosemary Ham, Old Rotterdam, 225

Selma Salami
Calabrian Ventricina-salami, Buffalo Mozzarella, 225

Mustang Sally
Chopped spicy salsiccia, caramelized onion, Buffalo mozzarella, 235

Into the Wild
Herb & white wine braised forest mushrooms, garlic, Taleggio, ruccola, parmesan, 235

Cheese Fantasy
Old Rotterdam, Taleggio, Buffalo mozzarella, parmesan and ruccola, 235

ChupaCabra Mejor
’Nduja from Calabria (chili / tomato salami-mince), Spicy chorizo, Old Rotterdam cheese, pickled onion, 245

Chevre Chase (bianco)
Chèvre, fig, pine nuts, Crème fraîche, ruccola, Acaciahoney, 245

Beet It*
Beetroot, Chèvre, mozzarella, ruccola, pine nuts, balsamic vinegar, 245

Miss Piggy
Lightly smoked alp ham from San Daniele, roasted Cherita tomatoes, pesto, pumpkin seeds, parmesan, 245

No Greece
Roasted aubergine, herb marinated artichoke (kronärtskocka), Cherita tomatoes, Kalamata olives, Feta cheese, ruccola, parmesan, 245

Red Devil
Calabrian Ventricinasalami, Nduja (chili / tomato salami), Buffalo mozzarella, roasted cherita tomatoes, parmesan, 255

Bubba
Scampi (MSC) marinated in garlic and chili gremolata, roasted cherita tomatoes, buffalo mozzarella, 275

Truffle Shuffle (bianco)
Sheep cheese with Piedmontese truffle, truffle salami from Falorni in Chianti, crème fraîche, ruccola, 285

Love Me Tender*
Beef tenderloin (oxfilé) carpaccio, truffle mayonnaise, mozzarella, ruccola, pine nuts, Parmesan, 285

Shark Six
Grilled Rosemary ham, herb & white wine braised forest mushrooms, Taleggio, light smoked alpine ham, spicy salsiccia, Calabrian Ventricina-salami, ’Nduja (chili / tomato salami-mince), 295

* Recipe developed in collaboration with Sebastian Jogér, participant in Sweden’s Master Chef 2022


Sällskapsmeny

For parties of 2 or more….

Family Choice 385
Recommended for parties of 4 or more….
Starter: Mixed gourmet charcuterie & cheese with accessories
Main course: We fill the table with our Vinoteket Style Pizzas in different flavors until everyone is satisfied

Trick or Treat 495
Recommended for parties of 2 or more….
Starter: Mixed gourmet charcuterie & cheese with accessories
Middle dish: The kitchen choose a nice middle dish for you all to enjoy
Main course: We continue with Vinoteket Style Pizza in three different flavors
Dessert: We end with a tasty dessert

Sommelier’s Choice 1 295
Wine and food package – See above


Dessert

Crème Catalana
Spanish variant of Crème brûlée – cream with hints of lemon and cinnamon, crusty burnt sugar top, 125

Vino Gino
Oven-au gratin fruit (banana, kiwi, red seasonal berries), white chocolate,
served with ice cream, 125

Chocolate Mud Pie
Kladdkaka flavored with Baileys, raspberry coulis, raspberry sorbet, 125

Caribbean Cake
Lemon and white chocolate cake, white wine sorbet and roasted coconut flan, 125

Sorbet*
Evening sorbet, served with fresh berries, 75


Sides

Olives
Italian / Spanish premium olives, 45

Fuet
Sliced Catalan mini salami, 55

Three Pieces of Cheese
Goes well with your wine, 95

Season salad
Small seasonal salad, 85

Delicatessen Almonds
Marinated Marcona almonds from Valencia in Spain
Truffles or Rosemary, 75

Cheese Balls
Filled with goat cheese from Cuenca in Spain, 50

Ladda ner hela vår meny här!

Vår omtalade pizza ”Shark Six”