Salle’s Gourmetpaket

Ett alternativ för er som vill uppleva restaurangkänslan hemma.

Av våra klassiker har jag nu gjort i ordning 5 olika menyer där jag lagar till maten och ni gör den sista touchen efter mina instruktioner så kommer det bli perfekt.

Dessa menyer har jag tagit fram dels för att under rådande omständigheter så vill vi såklart att det ska rulla på med jobb för restaurangen och personalens skull.

Men så vill vi även bidra med att ni får med en bit av gå ut och äta känslan hemma med en lyxig middag och får ännu mera tid över att umgås med familjen.

BESTÄLL era menyer på mail till bokning@limone.nu senast före kl 12:00 samma dag, maten hämtas måndag-lördag mellan 16-19 eller avtalad tid.

Förbetala gärna med swisch 123 372 46 89 (HE Lind AB Ristorante Limone) för att undvika trängsel vid kassan, skriv ert namn vid meddelande.
Vi går gärna ut med kassen till er bil eller cykel 🙂

Vi kör gärna ut matkassen till er för 99 kr. Körturer är mellan 15:00-17:00 måndag-lördag

PS, såklart har vi vår ordinarie avh meny med färdiglagat

Buon Apetito och ta hand om er! Alla menyerna hittar ni under bilderna.

Meny UNO 445 kr

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

SALTIMBOCCA AL LIMONE Brässerade kalvfiléer med prosciutto och salvia i krämig citronsås. Serveras med parmesangratinerad potatisbakelse.

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Saltimboccan,  Först sätt ugnen på 180 grader, när ugnen är uppe i 180 grader, stoppa in potatisbakelsen, den blir klar på 10 minuter.

Under den tiden. Häll i saltimboccasåsen i en stekpanna och lägg i kalvfileérna direkt när den är kall, sätt på medelhögvärme så det sjuder upp, det får inte stormkoka, om det kokar för mycket så har ånga försvunnit så till sätt en eller 2 matskedar vatten bara om såsen blivit för tjock, låt sjuda i ca 5 min, lägg upp på en tallrik, häll såsen från stekpannan över efter önskad mängd, spara såsen som blir kvar, den brukar gå åt J,, ta ut potatisbakelsen och lägg upp den på tallriken med en stekspade, garnera över med parmachipsen

Pronto, det är klart och om du gjort som jag sagt så är det perfekt!

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den.

Se vintips längst ner på sidan!


Meny Due 445 kr

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

SALMONE Färsk ugnsbakad laxfilé i hummersås med handskalade räkor och rotfruktschips. Serveras med parmesangratinerad potatisbakelse

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Salmone,  Sätt ugnen på 180 grader, stoppa in laxen och potatisbakelsen i 10 min.

Under den tiden häll upp såsen i en kastrull och sjud upp såsen, om den sjuder lite för mycket och blir lite för tjock häll i en eller 2 matskedar vatten.

Ta ut laxen och potatisbakelsen, lägg upp på en tallrik, häll såsen lite vid sidan, ta fram burken med de färska räkorna och lägg de över laxen. Strö över rotfruktschipsen och PRONTO, servera, ät, njut och umgås.

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den. Drick gärna något gott till desserten, se våra dryckes tips längst ner på denna sida.


Meny TRE 470 kr

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

FILETTO DI MANZO  Grillad oxfilétourndedo med valfri sås, krämig grönpepparsås eller gorgonzolarödvinsås. Kommer med krämig parmesanpotatisgratäng.

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Filetton,  Först sätt ugnen på 180 grader, när ugnen är uppe i 180 grader, stoppa in potatisbakelsen, den blir klar på 10 minuter.

Sätt in filetton efter önskad stekgrad, för bästa resultat använd en kött termometer. Men ca tider är Blodig 5 min, medium 8 min och medium väl 10 min, Välstekt rekommenderas inte men ok,,,, 12 min men INTE mera, annars har ni förstört den helt.

Under den tiden. Häll upp såsen i en kastrull, sjud upp och den är klar.

Uppläggning, servera gärna gratängen vid sidan i en skål. Lägg upp filetton på en tallrik, om du har valt gorgonzola lägg den på köttbiten, häll såsen över köttbiten så att gorgonzolan smälter, men det är valfritt om man hellre har såsen som en spegel på tallriken.

Pronto, det är klart och om du gjort som jag sag så är det perfekt!

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den. Drick gärna något gott till desserten, se våra dryckes tips längst ner på denna sida.


Meny QUATTRO 360 kr

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

DELIZIE Gratinerade pastarullar fyllda med kryddstark calabrisk paprikasalami, fontinaost, parmesan, zucchini,tomat och grädde

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Delzien, den enklaste av den alla men mångas favorit, det är en pastarätt som vi redan serverade för 27 år sedan, ett år innan vi öppnade limone på vår lilla delibutik. Sätt ugnen på 180 grader, stoppa in i ugnen 10 min, ta ut den ur ugnen, vi har lagt delizien i en ugnsform (den får ni i julklapp) för att smakerna ska vara kvar och det inte får blir för krångligt, men lägg den på en undertallrik och en servett.

Pronto, det är klart och om du gjort som jag sagt så är det perfekt!

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den. Drick gärna något gott till desserten, se våra dryckes tips längst ner på denna sida.


Meny CINQUE 355 kr

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

RISOTTO AI FUNGHI På finaste aquarelloris, vitt vin, parmesan och skogschampinjoner.

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Risotto lägges i pannan tillsammans med såsen o sjudes upp på medelsvag värme i ca 5 min. här måste du stå kvar hela tiden och röra om, sen lägg i smöret och pamesanen, rör in det tills det smält och,,,,,, Pronto, det är klart och om du gjort som jag sagt så är det perfekt J

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den. Drick gärna något gott till desserten, se våra dryckes tips här nedan.


Tack för att ni stödjer oss, vi uppskattar gärna feedback på mail till bokning@limone.nu

Om det är något övrigt ni behöver till eran middag tveka inte att kontakta oss, för akuta frågor under tillagningen 🙂 ring jouren (Salle) senast 22:59. 0705-653575.

Ps, under perioden fram till 15e december så kommer Salvatore lotta ut en vinnare av alla som beställt någon av våra Uno till Cinque menyer till en trevlig 3 rätters italiensk middag PÅ Limone när vi alla kan leva som vanligt igen. 


Dryckestips

I samarbete med Enjoy Wine så har vi provat fram några viner som finns i standardsortimentet på bolaget.

Maträtt Bra Vin                                       Bättre Vin
SaltimboccaFontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo, 119kr
Nr 22300
Fontanafredda Barolo Serralunga d’Alba, 289kr
Nr 70227
SalmoneCasal di Serra Classico Superiore, 99kr
Nr 12419
Casanova della Spinetta Toscana Vermentino, 199kr Nr 75014 (ordervara)
Filetto grönpepparSelvarossa Salice Salentino, 85kr
Nr 32228
Musella Valpolicella Superiore, 149kr
Nr 2393
Filetto gorgonzolaPiccini Chianti, 89kr
Nr 22467
Valiano Poggio Teo, 189kr
Nr 81254 (ordervara)
DelizieBianchi Montepulciano d’Abruzzo, 79kr
Nr 7126
Paolo Scavino Vino Rosso, 159kr
Nr 73151 (ordervara)
RisottoFontanafredda Raimonda Barbera d’Alba, 109kr
Nr 71596  
La Spinetta Ca’ di Pian, 239kr
Nr 91176 (ordervara)
PannacottaBricco Quaglia Moscato d’Asti, 109kr (halvflaska)
Nr 76189 (ordervara)