NyårsCatering 2020 FULLBOKAT

Vi kan tyvärr inte ta emot fler beställningar….

vid akuta frågor om eran beställning ring 0705653575 till Chef Salle.

Ett alternativ för er som vill uppleva restaurangkänslan hemma.

VÄLJ vilken tidsperiod ni vill hämta era nyårsmenyer, för att undvika för många som kommer på en gång,

Period 1 11,00-11,30

period 2 11,30-12,00

period C 12,00-12,30

period 3 12,30-13,00

period 4 13,00-13,30

period 5 13,30-14,00 några platser kvar denna tid,

period 6 14,00-14,30 , ny period för att underlätta och undvika nån som helst risk för trångt i dörren,,,,, hämtas ut på vinoteket

Se efter i er bekräftelse vart ni hämtar, då vi kommer att ha hämtning på 3 ingångar, Limone, Hörnet och på Vinoteket.

Ring gärna vid ankomst så kan vi bära ut till er bil eller möta upp er utanför.

Av våra klassiker har jag nu gjort i ordning 5 olika menyer där jag lagar till maten och ni gör den sista touchen efter mina instruktioner så kommer det bli perfekt för att fira in det nya året!

BESTÄLL era menyer på mail till bokning@limone.nu
Senast den 30 december 12,00 behöver vi din beställning.

Betalningen sköter vi på plats när ni kommer.

Maten hämtas på nyårsafton mellan klockan 11:00-14:00.
Vi går gärna ut med kassen till er bil eller cykel 🙂

Vi kan anpassa menyerna till laktos- och glutenfria. Inga nötter i någon utav rätterna.

Buon Apetito och ta hand om er! Alla menyerna hittar ni under bilderna.

FULLBOKAT, vi kan tyärr inte ta emot fler beställningar.

Meny UNO 445 kr Fullbokat….

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

SALTIMBOCCA AL LIMONE Brässerade kalvfiléer med prosciutto och salvia i krämig citronsås. Serveras med parmesangratinerad potatisbakelse.

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Saltimboccan,  Först sätt ugnen på 180 grader, när ugnen är uppe i 180 grader, stoppa in potatisbakelsen, den blir klar på 10 minuter.

Under den tiden. Häll i saltimboccasåsen i en stekpanna och lägg i kalvfileérna direkt när den är kall, sätt på medelhögvärme så det sjuder upp, det får inte stormkoka, om det kokar för mycket så har ånga försvunnit så till sätt en eller 2 matskedar vatten bara om såsen blivit för tjock, låt sjuda i ca 5 min, lägg upp på en tallrik, häll såsen från stekpannan över efter önskad mängd, spara såsen som blir kvar, den brukar gå åt J,, ta ut potatisbakelsen och lägg upp den på tallriken med en stekspade, garnera över med parmachipsen

Pronto, det är klart och om du gjort som jag sagt så är det perfekt!

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den.

Se vintips längst ner på sidan!


Meny Due 445 kr Fullbokat…

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

Sogliola Classico
Ugnsbakad färsk Bergtungafilé med hummervitvinsås, grillad grön sparris, potatisbakelse och färska handskalade räkor.

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Sogliola, sätt ugnen på 180 grader, stoppa in fisken och potatisen i 10 min.

Den gröna sparrisen stoppa ni in i ugnen sista 3 minuterna. de är förgrillade och saltade redan.

Under den tiden häll upp såsen i en kastrull och sjud upp såsen, om den sjuder lite för mycket och blir lite för tjock häll i en eller 2 matskedar vatten.

Ta ut fisken och potatisen, lägg upp på en tallrik, häll såsen lite vid sidan.

lägg på de färska räkorna.

PRONTO, servera, ät, njut och umgås.

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den. Drick gärna något gott till desserten, se våra dryckes tips längst ner på denna sida.


Meny TRE 470 kr Fullbokat

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

FILETTO DI MANZO  Grillad oxfilétourndedo med valfri sås, krämig grönpepparsås eller gorgonzolarödvinsås. Kommer med krämig parmesanpotatisgratäng.

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Filetton,  Först sätt ugnen på 180 grader, när ugnen är uppe i 180 grader, stoppa in potatisbakelsen, den blir klar på 10 minuter.

Sätt in filetton efter önskad stekgrad, för bästa resultat använd en kött termometer. Men ca tider är Blodig 5 min, medium 8 min och medium väl 10 min, Välstekt rekommenderas inte men ok,,,, 12 min men INTE mera, annars har ni förstört den helt.

Under den tiden. Häll upp såsen i en kastrull, sjud upp och den är klar.

Uppläggning, servera gärna gratängen vid sidan i en skål. Lägg upp filetton på en tallrik, om du har valt gorgonzola lägg den på köttbiten, häll såsen över köttbiten så att gorgonzolan smälter, men det är valfritt om man hellre har såsen som en spegel på tallriken.

Pronto, det är klart och om du gjort som jag sag så är det perfekt!

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den. Drick gärna något gott till desserten, se våra dryckes tips längst ner på denna sida.


Meny QUATTRO 360 kr Fullbokat

ANTIPASTO Blandade premium delikatesser

DELIZIE Gratinerade pastarullar fyllda med kryddstark calabrisk paprikasalami, fontinaost, parmesan, zucchini,tomat och grädde

PANNACOTTA BIANCO Vitchoklad, vanilj, bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Delizien, den enklaste av den alla men mångas favorit, det är en pastarätt som vi redan serverade för 27 år sedan, ett år innan vi öppnade limone på vår lilla delibutik. Sätt ugnen på 180 grader, stoppa in i ugnen 10 min, ta ut den ur ugnen, vi har lagt delizien i en ugnsform (den får ni i julklapp) för att smakerna ska vara kvar och det inte får blir för krångligt, men lägg den på en undertallrik och en servett.

Pronto, det är klart och om du gjort som jag sagt så är det perfekt!

Desserten, pannacottan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den. Drick gärna något gott till desserten, se våra dryckes tips längst ner på denna sida.


Meny CINQUE Vegansk 355 kr Fullbokat

ANTIPASTO Barbabietola Rossa. Rödbetor, pistagenötter och rucola

RISOTTO AI FUNGHI På finaste aquarelloris, vitt vin och skogschampinjoner.

VEGANSK CHOCKLADKAKA Vegansk choklad med bärkompott

Tillagningsinstruktioner:

Ta fram brickorna med antipastin och lägg i rumstemperatur ca 1 timme innan ni ska äta dom.

Risotto lägges i pannan tillsammans med såsen o sjudes upp på medelsvag värme i ca 5 min. Här måste du stå kvar hela tiden och röra om, sen lägg i smöret, rör in det tills det smält och,,,,,, Pronto, det är klart och om du gjort som jag sagt så är det perfekt J

Desserten, chokladkakan, den är klar som den är, ta fram ur kylen när ni vill äta den. Drick gärna något gott till desserten, se våra dryckes tips här nedan.


Tack för att ni stödjer oss, vi uppskattar gärna feedback på mail till bokning@limone.nu

Om det är något övrigt ni behöver till eran middag tveka inte att kontakta oss, för akuta frågor under tillagningen 🙂 ring jouren (Salle) senast 22:59. 0705-653575.

Ps, under perioden fram till 15e december så kommer Salvatore lotta ut en vinnare av alla som beställt någon av våra Uno till Cinque menyer till en trevlig 3 rätters italiensk middag PÅ Limone när vi alla kan leva som vanligt igen. 


Dryckestips

I samarbete med Enjoy Wine så har vi provat fram några viner som finns i standardsortimentet på bolaget.

Till Antipaston Rekommenderas

 Rött vin på druvan Barbera från Fontanafredda. Mjuk, fruktigt för att runda av de pikanta smakerna men ändå friskhet för att lätta upp mellan de olika delikatesser

Maträtt Bra Vin                                       Bättre Vin
SaltimboccaFontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo, 119kr
Nr 22300
Fontanafredda Barolo Serralunga d’Alba, 289kr
Nr 70227
SalmoneCasal di Serra Classico Superiore, 99kr
Nr 12419
Casanova della Spinetta Toscana Vermentino, 199kr Nr 75014 (ordervara)
Filetto grönpepparSelvarossa Salice Salentino, 85kr
Nr 32228
Musella Valpolicella Superiore, 149kr
Nr 2393
Filetto gorgonzolaPiccini Chianti, 89kr
Nr 22467
Valiano Poggio Teo, 189kr
Nr 81254 (ordervara)
DelizieBianchi Montepulciano d’Abruzzo, 79kr
Nr 7126
Paolo Scavino Vino Rosso, 159kr
Nr 73151 (ordervara)
RisottoFontanafredda Raimonda Barbera d’Alba, 109kr
Nr 71596  
La Spinetta Ca’ di Pian, 239kr
Nr 91176 (ordervara)
PannacottaBricco Quaglia Moscato d’Asti, 109kr (halvflaska)
Nr 76189 (ordervara)