Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

december 2019

La – La – La

december 12, 2019 @ 18:30 - 21:00

Torsdagar med Alex Vår kompis Alex Danielsson är en dedikerad vinälskare. Han är sommelierutbildad såklart, dessutom passionerad förespråkare av devisen ”Livet är alldeles för kort för att dricka dåligt vin”. Under ett antal torsdagar framöver kommer Alex till oss på Vinoteket för att hålla provning med några av sina favoritbuteljer. Ta chansen att prova riktigt exklusiva viner till mycket attraktiva priser. Kvällens provning erbjuder en flight av dessa fantastiska och unika viner (3 flaskor):  E. Guigal's "LaLaLa" med ålder 1993 La Landonne, E. Guigal, Rhône 1996 La Mouline, Côte Blonde, E. Guigal, Rhône  1998 La Turque, Côte Brune, E. Guigal, Rhône Provningen är mycket exklusiv och vi håller i Vinmakarrummet som vi har för oss själva under hela kvällen. För er som önskar köpa till mat eller vin så går det självklart alldeles utmärkt. Tid: Torsdag 12:e december klockan 18:30 Plats: Bistro Vinoteket Lothar, Karlsgatan 4, Västerås Pris: 1500kr per person (flight om ca 7cl per glas) Anmälan: Denna provning är nu fullbokad! Du kan anmäla ditt intresse att stå på reservlistan i det fall att någon bokar av sin plats. Skicka ett mejl till bokavino@officershuset.se med ditt intresse av reservplats så återkommer vi om något förändras och det blir en plats ledig.

Mer information »

februari 2020

Vinmiddag med Michel Jamais

februari 6 @ 18:00 - 22:00

Michel Jamais är en av de mest etablerade och välkända konnässörerna av ädla drycker i Sverige. Efter ett hårt arbete har vi äntligen lyckats hitta ett datum som passar för Michel att besöka oss på Bistro Vinoteket. Vi kommer servera en 4-rätters middag med vin utvalda efter Michels instruktioner. Temat är vin från Oregon/Washington som ligger i framkant när det gäller Amerikanska viner av extremt hög klass. Under middagen kommer Michel berätta lite kort om vinerna till alla rätterna, som vi sedan avnjuter tillsammans. OBS! Detta event är slutsålt men vi har väntelista som ni kan skriva upp er på om vi får återbud. Serveras under middagen Första rätten: Halstrad fjällröding med rotfruktspytt, forellrom, beurre blanc och svartrotschips 2015 La Source Chardonnay Seven Springs Estate, Evening Land Vineyards, Eola Amity Hills / Oregon (798kr) 2016 Art den Hoed Viognier, Charles Smith Wine of Substance, Yakima Valley / Washington State (249kr)   Andra rätten: Bakad svensk gödkalventrecôte med skogssvampsstuvning, ugnsbakade primörer och jordärtskockschips 2016 AVNI Pinot Noir, Lingua Franca, Eola Amity Hills / Oregon (379kr) 2015 Seven Springs Pinot Noir, Evening Land Vineyards, Eola Amity Hills / Oregon (424kr)   Tredje rätten Örtrostad rosékalvsfilé med rostad jordärtskockspuré, timjanbakad portabello och rödvinssås 2014 Cold Creek Cabernet Sauvignon, Ste Michelle Wine Estates, Columbia Valley / Washington State (287kr) 2013 River Rock Syrah, Charles Smith Wine of Substance, Walla Walla Valley / Washington State (489kr)   Osträtt Ostservering med sötsyrliga tillbehör 2016 Eroica Riesling, Ste Michelle Wine Estates, Columbia Valley / Washington State (262kr)   Vi kommer köra exklusivt och endast duka upp för 28 personer. Pris 2 500 I priset ingår mat och vin samt intressant guidning av Michel Jamais som känner många av vinmakarna personligen. Anmälan görs direkt till Patric via epost: patric@officershuset.se  

Mer information »

Mileștii Mici Wine Run 2020

februari 7 - februari 10

Vinlopp i Moldavien Den 9 februari 2020 kommer Milestii Mici Wine Run 2020 att hållas i vinkällarna i Milestii Mici (utanför Chisinau i Moldavien). Detta är det enda loppet i Europa med en 10 km lång bana på 80 meters djup. Både professionella och amatörer deltar i tävlingen. Det är bra, för Officershuset ställer upp med två deltagare plus en coach. Om du vill hänga med att spring finns platser kvar. Anmälan här. Eller om du vill stå i publiken som support uppskattas det oerhört mycket. I anmälan ingår även en vinprovning av Moldaviska viner (efter loppet). Även det går att anmäla sig till för de som vill.

Mer information »

Återbesök från Piemonte

februari 20 @ 17:00 - 20:00

Italienska Rovero´s historia går tillbaka till slutet av 1800-talet. Två generationer – bröderna Franco, Claudio och Michelino, med son Enrico, fortsätter idag familjetraditionen med förnyad passion och använder miljövänliga odlingstekniker som garanterar äkta produkter. De ekologiska jordbruksmetoder som har förfinats under åren är en styrka som representerar ett riktmärke för många jordbrukare. För alla som älskar exklusiva produkter av hög kvalitet erbjuder vi ikväll en Special Flight (mini-vinprovning) med 3 viner från Rovero’s gedigna sortiment; Schiavino, Nebbiaia och prestigevinet Rouve’. Kvällen till ära har vi åter igen fint besök av vinmakaren själv, Enrico Rovero. Han kommer gå runt bland borden och berätta om sina viner tillsammans med Västerås egen Enrico Pianadei (som hjälper oss med leveranserna av Rovero’s viner). Tid kl 17:00 – 20:00 Pris för en Flight om 3 glas vin: 150:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

Champagne ”1996 De Luxe”

februari 20 @ 18:30 - 21:00

Torsdagar med Alex Vår kompis Alex Danielsson är en dedikerad vinälskare. Han är sommelierutbildad såklart, dessutom passionerad förespråkare av devisen ”Livet är alldeles för kort för att dricka dåligt vin”. Under ett antal torsdagar framöver kommer Alex till oss på Vinoteket för att hålla provning med några av sina favoritbuteljer. Ta chansen att prova riktigt exklusiva viner till mycket attraktiva priser. Kvällens provning erbjuder en flight av dessa fantastiska och unika viner (3 flaskor): Champagne ”1996 De Luxe" 1996 Dom Pérignon, Oenoteque 1996 Salon, Le Mesnil 1996 Pol Roger ”Sir Winston Churchill” Provningen är mycket exklusiv och vi håller i Vinmakarrummet som vi har för oss själva under hela kvällen. För er som önskar köpa till mat eller vin så går det självklart alldeles utmärkt. Tid: Torsdag 20:e februari (2020) klockan 18:30 Plats: Bistro Vinoteket Lothar, Karlsgatan 4, Västerås Pris: 1625kr per person (flight om ca 7cl per glas) Anmälan: Denna provning är nu fullbokad! Du kan anmäla ditt intresse att stå på reservlistan i det fall att någon bokar av sin plats. Skicka ett mejl till bokavino@officershuset.se med ditt intresse av reservplats så återkommer vi om något förändras och det blir en plats ledig.

Mer information »

mars 2020

Portugisisk Afton

mars 11 @ 17:00 - 20:00

Det är åter dags för en kväll hos oss då vi fokuserar på vin från Portugal. Vi serverar er röda och vita viner fullpackade med smak och komplexitet. Ikväll kör vi en personlig mini-vinprovning med vin från Portugal. Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas. Från Winea kommer Michael Malmbom (som själv importerar sina viner) och hälsar på oss. Med sig har han 3 speciellt utvalda viner. Han kommer gå runt bland borden och berättar om sina viner för er under kvällen. Vinerna vi kommer att få chansen att prova är: Vinho Verde Loureiro 2015 Antonio Lopes Ribeiro Douro 2012 Quinta dos Três Manihos Reserva Dão 2015 (100% Touriga Nacional) Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 150:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

Alex de Lux – Framflyttat!

mars 26 @ 18:30 - 21:00

Vår oförglömlig kväll med Alex som vägledare är framflyttat. Vi återkommer i god tid när vi hittat ett nytt datum.

Mer information »

april 2020

FlightNight – ekologiska naturviner från Spanien

april 30 @ 17:00 - 20:00

Ikväll har vi specialprovning med Ekologiska Naturviner från Spanien. Mycket kärlek och respekt för naturen har lags ner i dessa viner. Vi får besök av Joakim Staaf som representant för leverantören Wine iPass som håller till här i Västerås. Med sig har han 3 stycken noga utvalda viner som vi kommer servera endast under denna kväll: Malaparte Dindi Pet Nat  - bara 900 flaskor producerade (50% Garnacha 50% Moscatel de Grano Menudo) Malaparte The New Wave Girl "Orange" - bara 900 flaskor producerade (Albillo mayor, Jerez, Huerta del Rey, Verdejo) Malaparte Pico Lunar Amfora, 8 månader på amfora (Tempranillo) Vi kallar det för Flight, där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18cl). Efter vi har serverat er, går Joakim runt bland borden och berättar om sina viner. Tid: 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris: Flight om 3 glas vin: 150:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

maj 2020

Bubbel från Piemonte Italien

maj 28 @ 17:00 - 20:30

Åter igen kör vi en kvälls med special-flight. Denna gång hantverksproducerade mousserande viner från Piemonte i Italien. Vi får besök av Joakim Staaf som representant för leverantören Wine iPass som håller till här i Västerås. Med sig har han 3 stycken noga utvalda viner som vi kommer servera endast under denna kväll: La Biòca Ricciante Rosé Brut  – Torr rosé, handskördade druvor, Charmant metoden) (blend av lokala druvor från Piemonte) Taverna Asti Secco – En torr Asti, småskalig produktion, ny tred i Piemonte (100 % Moscato) Vigne Volute Diecigiugno, Gjord enligt den klassiska metoden (som Champagne), handgjord remuage, ligger på jäst mellan 18-30 månader (50% Arneis, 50% Nebbiolo) Vi kallar det för Flight, där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18cl). Efter vi har serverat er, går Joakim runt bland borden och berättar om sina viner. Tid: 17:00 – 20:30 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris: Flight om 3 glas vin: 150:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

Ölprovning och PizzaSöndag-Final!

maj 31 @ 16:00 - 20:00

Nu på söndag händer det! Mors dag ska firas, vi kör sista PizzaSöndagen för säsongen och - ÖLPROVNING! Fira mor med en pizza hos oss. Det blir sista söndagen vi håller öppet för säsongen. Sen tar vi sommaruppehåll till hösten. Dessutom har vi ölprovning också! Vi har leverantör på plats och kommer erbjuda er flera sorters öl från Italien. Ni väljer själva vilka ni vill prova och får en Öl-Flight för endast 50kr! Vill ni därefter prova fler tar ni bara en flight till. Vi serveras er vid bordet. Därefter kommer leverantören och informerar om ölen för er. Tid: 16:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris: Flight om 3 glas öl: 50:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »
+ Exportera evenemang