Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

februari 2020

Återbesök från Piemonte

februari 20 @ 17:00 - 20:00

Italienska Rovero´s historia går tillbaka till slutet av 1800-talet. Två generationer – bröderna Franco, Claudio och Michelino, med son Enrico, fortsätter idag familjetraditionen med förnyad passion och använder miljövänliga odlingstekniker som garanterar äkta produkter. De ekologiska jordbruksmetoder som har förfinats under åren är en styrka som representerar ett riktmärke för många jordbrukare. För alla som älskar exklusiva produkter av hög kvalitet erbjuder vi ikväll en Special Flight (mini-vinprovning) med 3 viner från Rovero’s gedigna sortiment; Schiavino, Nebbiaia och prestigevinet Rouve’. Kvällen till ära har vi åter igen fint besök av vinmakaren själv, Enrico Rovero. Han kommer gå runt bland borden och berätta om sina viner tillsammans med Västerås egen Enrico Pianadei (som hjälper oss med leveranserna av Rovero’s viner). Tid kl 17:00 – 20:00 Pris för en Flight om 3 glas vin: 150:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

Champagne ”1996 De Luxe”

februari 20 @ 18:30 - 21:00

Torsdagar med Alex Vår kompis Alex Danielsson är en dedikerad vinälskare. Han är sommelierutbildad såklart, dessutom passionerad förespråkare av devisen ”Livet är alldeles för kort för att dricka dåligt vin”. Under ett antal torsdagar framöver kommer Alex till oss på Vinoteket för att hålla provning med några av sina favoritbuteljer. Ta chansen att prova riktigt exklusiva viner till mycket attraktiva priser. Kvällens provning erbjuder en flight av dessa fantastiska och unika viner (3 flaskor): Champagne ”1996 De Luxe" 1996 Dom Pérignon, Oenoteque 1996 Salon, Le Mesnil 1996 Pol Roger ”Sir Winston Churchill” Provningen är mycket exklusiv och vi håller i Vinmakarrummet som vi har för oss själva under hela kvällen. För er som önskar köpa till mat eller vin så går det självklart alldeles utmärkt. Tid: Torsdag 20:e februari (2020) klockan 18:30 Plats: Bistro Vinoteket Lothar, Karlsgatan 4, Västerås Pris: 1625kr per person (flight om ca 7cl per glas) Anmälan: Denna provning är nu fullbokad! Du kan anmäla ditt intresse att stå på reservlistan i det fall att någon bokar av sin plats. Skicka ett mejl till bokavino@officershuset.se med ditt intresse av reservplats så återkommer vi om något förändras och det blir en plats ledig.

Mer information »

mars 2020

Portugisisk Afton

mars 11 @ 17:00 - 20:00

Det är åter dags för en kväll hos oss då vi fokuserar på vin från Portugal. Vi serverar er röda och vita viner fullpackade med smak och komplexitet. Ikväll kör vi en personlig mini-vinprovning med vin från Portugal. Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas. Från Winea kommer Michael Malmbom (som själv importerar sina viner) och hälsar på oss. Med sig har han 3 speciellt utvalda viner. Han kommer gå runt bland borden och berättar om sina viner för er under kvällen. Vinerna vi kommer att få chansen att prova är: Vinho Verde Loureiro 2015 Antonio Lopes Ribeiro Douro 2012 Quinta dos Três Manihos Reserva Dão 2015 (100% Touriga Nacional) Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 150:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

Alex de Lux – Framflyttat!

mars 26 @ 18:30 - 21:00

Vår oförglömlig kväll med Alex som vägledare är framflyttat. Vi återkommer i god tid när vi hittat ett nytt datum.

Mer information »

april 2020

FlightNight – ekologiska naturviner från Spanien

april 30 @ 17:00 - 20:00

Ikväll har vi specialprovning med Ekologiska Naturviner från Spanien. Mycket kärlek och respekt för naturen har lags ner i dessa viner. Vi får besök av Joakim Staaf som representant för leverantören Wine iPass som håller till här i Västerås. Med sig har han 3 stycken noga utvalda viner som vi kommer servera endast under denna kväll: Malaparte Dindi Pet Nat  - bara 900 flaskor producerade (50% Garnacha 50% Moscatel de Grano Menudo) Malaparte The New Wave Girl "Orange" - bara 900 flaskor producerade (Albillo mayor, Jerez, Huerta del Rey, Verdejo) Malaparte Pico Lunar Amfora, 8 månader på amfora (Tempranillo) Vi kallar det för Flight, där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18cl). Efter vi har serverat er, går Joakim runt bland borden och berättar om sina viner. Tid: 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris: Flight om 3 glas vin: 150:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

maj 2020

Bubbel från Piemonte Italien

maj 28 @ 17:00 - 20:30

Åter igen kör vi en kvälls med special-flight. Denna gång hantverksproducerade mousserande viner från Piemonte i Italien. Vi får besök av Joakim Staaf som representant för leverantören Wine iPass som håller till här i Västerås. Med sig har han 3 stycken noga utvalda viner som vi kommer servera endast under denna kväll: La Biòca Ricciante Rosé Brut  – Torr rosé, handskördade druvor, Charmant metoden) (blend av lokala druvor från Piemonte) Taverna Asti Secco – En torr Asti, småskalig produktion, ny tred i Piemonte (100 % Moscato) Vigne Volute Diecigiugno, Gjord enligt den klassiska metoden (som Champagne), handgjord remuage, ligger på jäst mellan 18-30 månader (50% Arneis, 50% Nebbiolo) Vi kallar det för Flight, där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18cl). Efter vi har serverat er, går Joakim runt bland borden och berättar om sina viner. Tid: 17:00 – 20:30 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris: Flight om 3 glas vin: 150:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

Ölprovning och PizzaSöndag-Final!

maj 31 @ 16:00 - 20:00

Nu på söndag händer det! Mors dag ska firas, vi kör sista PizzaSöndagen för säsongen och - ÖLPROVNING! Fira mor med en pizza hos oss. Det blir sista söndagen vi håller öppet för säsongen. Sen tar vi sommaruppehåll till hösten. Dessutom har vi ölprovning också! Vi har leverantör på plats och kommer erbjuda er flera sorters öl från Italien. Ni väljer själva vilka ni vill prova och får en Öl-Flight för endast 50kr! Vill ni därefter prova fler tar ni bara en flight till. Vi serveras er vid bordet. Därefter kommer leverantören och informerar om ölen för er. Tid: 16:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris: Flight om 3 glas öl: 50:- Boka gärna bord för att säkerställa en plats. Varmt välkomna!

Mer information »

augusti 2020

Riesling Week 2020

augusti 25 @ 16:30 - augusti 29 @ 23:00

Under sista veckan i augusti firar restauranger och vinbarer i hela landet Riesling Week, det gör vi också! Riesling är en av våra mest hyllade druvor och det förtjänar att firas. Hela veckan kommer du därför att kunna prova olika typer av Riesling som vi erbjuder som mini-vinprovning från tisdag till lördag. Vi kallar det för Flight, där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18cl). Tid: hela kvällen, vi öppnar 16:30 (provningen håller på hela tiden och du beställer bara in den till ditt bord) Pris: Flight om 3 glas vin: 200:-

Mer information »

september 2020

Stora viner från små italienska gårdar

september 9 @ 17:00 - 20:00

Flight-Night med utsökta Italienska rariteter Vår vän Claudio Pedrazzi, grundare och delägare av Vinitalia, ordnar enogastronomiska resor till små familjeäga vingårdar i Italien och säljer deras viner. Han är bosatt här i Västerås och ikväll kommer han till oss och berättar om tre noga utvalda viner från Italien. Ni får endast för denna kväll chansen att prova något speciellt. Den sällsynta druvan Nascetta som ger ett friskt och fruktigt vitt vin. Flaggskeppet Nizza Titon från L’Armangia gjort på 100% Barbera och dessutom en Sforzato från Tenuta Scerscé. Sforzato görs precis som Amarone på torkade vindruvor, men i denna alpregion gör man vinet på druvan Nebbiolo (kallas lokalt Chiavennasca). Vinerna i kvällens mycket exklusiva Flight är: Reverdito - Langhe Nascetta L’Armangia - Nizza “TITON” Tenuta Scerscé - Infinito Sforzato di Valtellina Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18 cl). 3 speciellt utvalda viner för kvällen där importören Vinitalia går runt bland borden och berättar om sina viner för er. Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 200:- Bordsbokning är att rekommendera. Pga Corona kan vi inte servera stående gäster. Varmt välkomna!

Mer information »

Torsdag med Alex – Meursault INSTÄLLT!

september 17 @ 18:30 - 20:30

Meursault – Vertikal från Henri Boillot OBS! Detta evenemang är inställt! Nytt datum med samma upplägg kommer inom kort! Eleganta och finessrika, med energi och fräschör, med ett komplext djup och spår av ett tydligt ursprung. Det är några av egenskaperna vinerna från Meursault i Côte de Beaune är kända för. Firma Henri Boillot har egna ägor i både Puligny-Montrachet, Pommard och Volnay, men producerar kritikerrosade viner med frukt från i princip hela Bourgogne. Henri Boillot har sitt säte i Meursault och samtliga vita viner tillverkas av ägaren Henri själv, medan de röda produceras av sonen Guillaume. Under kvällen provar vi följande fyra Meursault-viner från Maison Henri Boillot: 2009 - 1er Cru ”Les Poruzots” 2011 - 1er Cru ”Les Poruzotz” 2013 - 1er Cru ”Les Charmes”  2015 - 1er Cru ”Les Charmes” Provningen är mycket exklusiv och vi håller i Vinmakarrummet. Till vinerna serveras lite anpassad ost & chark för optimal njutning. För er som önskar köpa till mat eller vin efter provningen, så går det självklart alldeles utmärkt. Tid: Torsdag 17:e september klockan 18:30 Plats: Bistro Vinoteket Lothar, Karlsgatan 4, Västerås Pris: 1 295kr per person (flight om ca 7cl per glas) Anmälan: Till denna exklusiva provning kommer vi behöva be om en förskottsbetalning via Swish. Din plats är inte bokad förrän din betalning är genomförd. Anmälan görs genom att skicka ett mejl till patric@officershuset.se Du får ett mejl tillbaka om platser finns kvar och med mer information om själva betalningen.

Mer information »
+ Exportera evenemang