Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

september 2020

PizzaSöndag!!!

september 27, 2020 @ 16:00 - 21:00

Ingen vill jobba Söndagar, inte vi heller. Men vi gör ett undantag just denna söndag och håller öppet mellan 16:00 - 21:00. Vi tänker på alla våra kompisar i restaurangbranschen som också vill njuta lite av en ledig dag. Ryktet säger att hela ligan från Hermanas kommer på besök så räkna med glada tillrop mellan borden! Kom du också! Vi kör lite piffiga priser på öl och vin och serverar våra härliga pizzor (deli och kök har vila). Boka ditt bord här!

Mer information »

Champagne Tisdag!

september 29, 2020 @ 17:00 - 20:00

Flight-Night med härlig Champagne! Från Champagnehuset Jean Diot kommer Philippe Diot och Eva Diot på besök, endast för denna kväll. Svenska representanter är Ulla- och Göran Lundin från Avivera som är en lokal importör från Västerås. I början av 1960 talet skapar Jean Diot champagnen som kommer att bära hans namn. Under de kommande åren utvecklas ett familjeföretag som är baserat på tydliga värderingar och tradition. 1998 tar hans barn över ledningen av Champagnehuset och fortsätter utvecklingen av champagne, genom att metodiskt arbeta med de vinstockar som är planterade i sydsluttningarna av Epernay och i Marne Valley. Vinerna i kvällens mycket exklusiva flight med bara Champagne är: Cuvée Extase Premium Cuvèe Magie Blanche Cuvée Premiere Regard Brut Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18 cl). 3 speciellt utvalda viner för kvällen där vinmakarna och importörerna går runt bland borden och berättar om sina viner för er. Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 200:- Bordsbokning är att rekommendera. Pga Corona kan vi inte servera stående gäster. Varmt välkomna!

Mer information »

oktober 2020

Torsdag med Alex – Champagne

oktober 22, 2020 @ 18:30 - 20:30

Louis Roederer  – Champagne Champagnehuset Louis Roederer är ett av det mest mytomspunna runt om i världen. Både via sina historiska grunder, där man bland levererat specialgjord champagne till den ryske tsaren, men också för sina bländande viner och sina stora insatser för hållbara odlings- och produktionsmetoder. Den fantastiske Jean-Baptiste Lecaillon producerar underbara viner genom att verka med små men välriktade medel.  Under kvällen provar vi följande viner från Louis Roederer: Louis Roederer Brut Premier NV Louis Roederer Brut Vintage 2013  Louis Roederer Rosé 2014  Louis Roederer Brut Natur Rosé 2012  Louis Roederer ”Cristal” 2012 Provningen är mycket exklusiv och vi håller i Vinmakarrummet. Till vinerna serveras lite anpassad ost & chark för optimal njutning. För er som önskar köpa till mat eller vin efter provningen, så går det självklart alldeles utmärkt. Tid: Torsdag 22:e oktober klockan 18:30 Plats: Bistro Vinoteket Lothar, Karlsgatan 4, Västerås Pris: 1 295kr per person (flight om ca 7cl per glas) Anmälan: Denna provning är nu fullbokad! Du kan anmäla ditt intresse att stå på reservlistan i det fall att någon bokar av sin plats. Skicka ett mejl till bokavino@officershuset.se med ditt intresse av reservplats så återkommer vi om något förändras och det blir en plats ledig.

Mer information »

Flight-night med Rocca di Montegrossi

oktober 28, 2020 @ 17:00 - 20:00

Små gårdar, stora viner från Vinitalia. Flight-night med Rocca di Montegrossi, en toskansk pärla! Vår vän Claudio Pedrazzi, grundare och delägare av Vinitalia, som ordnar enogastronomiska resor till små familjeägda vingårdar i Italien och säljer deras viner, kommer till oss igen med några utsökta viner från gården Rocca di Montegrossi som ligger i Gaiole in Chianti, i hjärtat av Chianti Classico distriktet i Toscana. Gården ägs av Marco Ricasoli, ättling från den anrika toskanska vingårdssläkten, som har fört tradition och kunskap vidare. Vinerna görs på ekologisk och organiskt vis sedan flera år tillbaka på ett sätt som bevarar det speciella lokala uttrycket och respekt för naturen. Ni får endast för denna kväll chansen att prova en Flight av gårdens viner: en doft- och smakrik Chianti Classico med bra struktur och strävhet en kraftfull, balanserad och strukturerad ”Supertuscan” blend Geremia IGT med fin elegans och massor av härliga smaker en unik Chianti Classico Gran Selezione från vingårdsläget San Marcellino – en explosion av smaker med len och lång eftersmak Läs mer om vinerna här! Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18 cl). 3 speciellt utvalda viner för kvällen där Claudio från Vinitalia går runt bland borden och berättar om sina viner för er. Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 200:- Bordsbokning är att rekommendera Pga Corona kan vi inte servera stående gäster. Varmt välkomna!

Mer information »

november 2020

Torsdag med Alex – Meursault

november 5, 2020 @ 18:30 - 20:30

Meursault – Vertikal från Henri Boillot OBS! Platser kvar pga återbud! Eleganta och finessrika, med energi och fräschör, med ett komplext djup och spår av ett tydligt ursprung. Det är några av egenskaperna vinerna från Meursault i Côte de Beaune är kända för. Firma Henri Boillot har egna ägor i både Puligny-Montrachet, Pommard och Volnay, men producerar kritikerrosade viner med frukt från i princip hela Bourgogne. Henri Boillot har sitt säte i Meursault och samtliga vita viner tillverkas av ägaren Henri själv, medan de röda produceras av sonen Guillaume. Under kvällen provar vi följande fyra Meursault-viner från Maison Henri Boillot: 2009 - 1er Cru ”Les Poruzots” 2011 - 1er Cru ”Les Poruzotz” 2013 - 1er Cru ”Les Charmes”  2015 - 1er Cru ”Les Charmes” Provningen är mycket exklusiv och vi håller i Vinmakarrummet. Till vinerna serveras lite anpassad ost & chark för optimal njutning. För er som önskar köpa till mat eller vin efter provningen, så går det självklart alldeles utmärkt. Tid: Torsdag 5:e november klockan 18:30 Plats: Bistro Vinoteket Lothar, Karlsgatan 4, Västerås Pris: 1 295kr per person (flight om ca 7cl per glas) Anmälan: Till denna exklusiva provning kommer vi behöva be om en förskottsbetalning via Swish. Din plats är inte bokad förrän din betalning är genomförd. Anmälan görs genom att skicka ett mejl till patric@officershuset.se Du får ett mejl tillbaka om platser finns kvar och med mer information om själva betalningen.

Mer information »

Röda Viner från Provence

november 11, 2020 @ 17:00 - 20:00

Domaine de Deffends vingård Flight-Night med röda Provence Viner! Röda viner, Provence det är ju rosévin? Försäljningssuccén med tyvärr ganska likformiga roséviner har gjort att Provence härliga vita och röda viner har kommit i skymundan bakom rosévinsfloden. Kom och prova en flight med tre röda viner som valts ut av Västeråsaren Göran Boman från ProvenceSpecialisten, ni kommer att bli positivt överraskade! ProvenceSpecialisten importerar viner från de små producenterna i Provence, viner som annars aldrig kommer till Sverige. Ni beställer vinerna enkelt på hemsidan (http://provence-specialisten.se/) och vinerna levereras hem till er dörr. Flighten består av följande viner som har lite olika karaktär: Les Quatre Tours, Prestige Rouge 2016 En lite större producent med ”hela” 325 hektar. Vinet produceras på druvorna Syrah, Cabernet sauvignon och Grenache. Vinet har en elegant fruktig doft med toner från fatlagringen. Domaine du Deffends, Truffière 2016 En liten familjedriven vingård (14 hektar!). Truffière vinet är deras karaktärsvin producerat på lika delar Syrah och Cabernet sauvignon. Ett stramare vin med en nyanserad kryddighet. Domaine des Trois Filles, Rouge 2017 Ett Bandol vin från ännu en liten vingård (9 hektar!) som drivs av tre tjejer, därav namnet. Vinet är producerat på 70% av den tuffa Mourvèdre druvan och resten Grenache, men då vinet är i en mer modern fruktig stil kan det drickas ungt. Vilken är din favorit? Under provningen kan ni även köpa Görans Provence vinböcker till förmånligt pris. Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18 cl). 3 speciellt utvalda viner för kvällen där Provence-Specialisten Göran Boman går runt bland borden och berättar om sina viner för er. Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 200:- Bordsbokning är att rekommendera. Pga Corona kan vi inte servera stående gäster. Varmt välkomna!

Mer information »

Beaujolais Nouveau

november 19, 2020 @ 16:00 - 21:00

Varje år, den tredje torsdagen i november, infaller en av de skojigare dagarna i vinkalendern – då släpps nämligen årets primörvin från Beaujolais! Seden att fira detta har spritt sig även långt utanför Frankrikes gränser och till och med hittat sin väg hit till oss! Vi firar såklart att det är idag man får börja dricka Beaujolais Nouveau och serverar det på glas från en härligt Magnum-Flaska. Det kommer garanterat att räcka till alla! Välkomna!

Mer information »

Vinprovning Veneto – Framflyttad!

november 25, 2020 @ 17:00 - 20:00

OBS! Vi flyttar fram detta event pga Corona. Nytt datum kommer... Små gårdar, stora viner från Vinitalia. Flight-night med Tenute Salvaterra. Vår vän Claudio Pedrazzi, grundare och delägare av Vinitalia, som ordnar enogastronomiska resor till små familjeägda vingårdar i Italien och säljer deras viner, kommer till oss ännu en gång  med några utsökta viner från gården Tenute Salvaterra som ligger i Negrar, en av de klassiska byarna i distriktet Valpolicella. Gården är en av de större som Vinitalia arbetar med och har ett brett sortiment varav vi ska testa tre klassiker från detta distrikt. Ni får endast för denna kväll chansen att prova en Flight av gårdens viner bestående av: en Valpolicella Classico med stor doft och smak av frukt, len och rund i smaken. en kraftfull men elegant Ripasso som fått en del utmärkelser internationellt. en klassisk Amarone som bjuder på en djup, härligt lång och fin eftersmak. Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18 cl). 3 speciellt utvalda viner för kvällen där Claudio från Vinitalia går runt bland borden och berättar om sina viner för er. Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 200:- Bordsbokning är att rekommendera. Pga Corona kan vi inte servera stående gäster. Varmt välkomna!

Mer information »

april 2021

Påskmiddag på Limone!

april 4 @ 14:00 - 20:30

Kom till oss och fira påsk! Idag på påskdagen erbjuder vi en fast meny som serveras från 14:00 fram till vi stänger. Erbjudandet för dagen är en 3-rätters middag för 395kr. I menyn ingår: • Ett glas Bubbel (alkoholfritt alternativ finns) • Förätt-Antipasto Italiano / Blandade delikatesser • Varmrätt- välj mellan Lammfilé med chokladrödvinsås eller Saffransfiskgryta med blåmusslor • Tiramisu som dessert med en god espresso/cappuccino till

Mer information »

Enrico Flight-Night

april 14 @ 17:00 - 20:00

Ikväll har vi besök av Västerås härligaste Enrico Pianadei som har med sig 3 stycken röda viner som Vinoteket endast erbjuder just för denna kväll. Vi kallar det för Flight där vi serverar 3 glas vin om 6cl i varje glas (totalt 18 cl). 3 speciellt utvalda viner för kvällen där Enrico går runt bland borden och berättar om sina viner för er. Tid 17:00 – 20:00 (provningen håller på hela tiden och du kan själv välja en tid som passar för dig) Pris för en Flight om 3 glas vin: 200:- Bordsbokning är att rekommendera Pga Corona kan vi inte servera stående gäster. Varmt välkomna!  

Mer information »
+ Exportera evenemang